//

Новозеландським батькам заборонили називати дітей Люциферами і Гітлерами

Рішення скласти подібний перелік влада ухвалила за підсумками аналізу запитів на реєстрацію імен новозеландських новонароджених.

 

Новозеландське бюро реєстрації новонароджених, померлих і тих, хто укладає шлюб склало список імен, які заборонено давати дітям.

 

Як пише The Daily Mail, в список заборонених варіантів потрапили 102 імені, серед яких Месія, Люцифер, Адольф Гітлер, Містер, Суддя, Справедливість і багато інших.

 

Рішення скласти подібний перелік влада ухвалила за підсумками аналізу запитів на реєстрацію імен новозеландських новонароджених. Так, останнім часом в країні почастішали випадки, коли молоді батьки все частіше бажають дати своїй дитині незвичайне ім'я, що складається, наприклад з однієї літери, або набору цифр.

 

Також в останні роки були зафіксовані три випадки, коли батьки мали намір назвати дитину Люцифером (у всіх випадках їм було відмовлено).

 

За словами представників влади, незвичайне ім'я може стати джерелом неприємностей для дитини і нанести йому психологічну травму. Про негативний вплив імен на дітей в Новій Зеландії говорили вже неодноразово.

 

Так, в 2008 році, коли в країні новонароджений хлопчик отримав ім'я Крита автобусна зупинка номер 16, суд по сімейних справах закликав батьків уважніше й обережніше ставитися до вибору імен для новонароджених.

 

Поки список 102 заборонених імен не був опублікований на сайті реєстраційного відомства. Згідно з інформацією, розміщеної на сайті бюро, в 2010 році найбільш популярним жіночим ім'ям для новонароджених було Софі, а чоловічим - Ліам.

 

Джерело: ТСН