//

Новини Стрийської єпархії УГКЦ

Відбувся круглий стіл молодіжних організацій та спільнот Стрийської єпархії

 

Молодь з п’яти районів, які входять до складу Стрийської єпархії, взяла участь у круглому столі молодіжних організацій та спільнот, який, з благословення Преосвященного Владики Тараса Сеньківа, відбувся 7 травня 2011 року в приміщенні Стрийського аграрного коледжу.

Організатором зустрічі стала єпархіальна комісія у справах молоді. Отець Олександр Ройко, голова Комісії, закликав молодь до активної участі у житті своєї парафії, до співпраці зі священиком та своїми однолітками, наголосив на важливості висвітлення діяльності у засобах масової інформації, зокрема у мережі Інтернет. Заохотив до участі у спільних зустрічах, прощах.

Відтак о. Олег Кобель, голова  Комісії у справах сім’ї та мирян Стрийської єпархії, також відзначив важливість участі молоді у житті Церкви, засвідчив готовність єпархіальних комісій допомагати молодіжним організаціям та спільнотам у їх діяльності, а також представив план проведення духовних таборів для дітей і молоді в єпархії.

На завершення до присутніх звернувся о. Богдан Манишин, Протосинкел Стрийської єпархії УГКЦ, який від імені Владики Тараса привітав молодих людей, що зібралася, заохотивши їх до активності та побажавши добрих успіхів у духовному зростанні.

Повідомив о. Олександр Ройко,
голова Комісії у справах молоді Стрийської єпархії УГКЦ

 

«Сьогодні єднаємось у молитві, але це не є лишень молитва уст, але молитва, висловлена цілим нашим життям», – Владика Тарас Сеньків на Літургії за упокій душі Кир Юліяна Ґбура

Сьогодні, 7 травня 2011 року, по завершені сорока днів від переставлення блаженної пам’яті Владики Юліяна Ґбура, в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрия відбулись поминальні богослужіння.

На Божественній Літургії, яку очолив Преосвященний Владика Тарас, були присутні священнослужителі Стрийської єпархії, працівники єпархіального управління, парафіяни храмів м. Стрия та околиць, родичі спочилого Архиєрея.

У своїй проповіді Кир Тарас зазначив, що в цей післяпасхальний час, літургійні молитви в особливий спосіб пригадують нам правду про Христове воскресіння, як запоруку і нашого вічного життя: «Цей великодній час завжди є особливо благословенним часом, тому що єднаючись в молитві за наших померлих, ми торкаємося своєю думкою і своєю вірою найвизначнішої події, яка очікує всіх нас і становить центр нашої віри».

Преосвященний Владика говорив також про значення молитви за померлих, яка є, насамперед, свідченням нашої з ними єдності: «Сьогодні єднаємось у молитві, але це не є лишень молитва слів, молитва уст, але молитва, висловлена цілим нашим життям. Бо в цю молитву ми вкладаємо наше щире благання до Бога, щоб він всіх нас колись зібрав воєдино».

Це стає можливим через прохання до Господа оправдати їхні гріхи, а також через взаємне перепрошення – нас з нашими померлими. «Взаємне прощення, взаємне благання і перепрошення є запорукою того, що наше серце буде звільнене від кайдан довгів, що Боже милосердя, на яке уповаємо, до якого звертаємось, благаючи за прощення гріхів – власних і наших ближніх, буде нашим оправданням і гарантією того, що колись, на страшному суді, ми не будемо відділені одні від одних», – підкреслив Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії.

По закінченні Літургії служився парастас за упокій душі спочилого Архиєрея та парафіян Катедри, які відійшли у вічність, а відтак – панахида на могилі новопреставленого Владики. Після молитви відбувся поминальний обід, де присутні ієреї та миряни ділилися теплими спогадами про блаженної пам’яті Кир Юліяна.

Джерело: Прес-служба Стрийської єпархії