//

Новий уряд Італії шукає підтримки серед католиків

«Це гарна компанія. Я бажаю їй успіхів у роботі, бо вона знаходиться перед важким завданням. Думаю, що вона зможе його виконати». Так про новий уряд Італії висловився Держсекретар Ватикану кардинал Тарчізіо Бертоне. На чолі новообраного уряду, де зібрані хороші фахівці, стоїть економіст та колишній урядовець ЄС Маріо Монті. Цей уряд був призначений у середу, саме в час, коли Італія переживає один із найскладніших періодів своєї історії. Обтяжена величезним зовнішнім боргом (120 % ВВП), а також перебуваючи у жахливій демографічній ситуації, ця країна стоїть на межі банкрутства. Завданням нового уряду є якнайшвидше врівноважити ринки, а також запровадити ґрунтовні реформи.

 

Намагаючись залучитись широкою громадською підтримкою, Маріо Монті звернувся також до католицьких кіл. Вперше за історію міністром став засновник католицького руху, ініціатор спільноти св. Ідзі, Андреа Ріккарді. Йому були довірені розвиток міжнародної співпраці та соціальна інтеграція. Також до його компетенції належатиме нелегка проблема мігрантів. До уряду Монті входить і Лоренцо Орнагі, ректор Католицького університету в Мілані, близький співробітник кардинала Камілло Руіні, багаторічного голови єпископату. Італійські ЗМІ не згадують ще чотирьох міністрів, які тісно пов’язані з Церквою.

 

Усі газети визнають, що уряд Монті чекає дуже важке завдання. Ніхто не може гарантувати, що йому вдасться провести якісні реформи в Італії. Проте, не виникає сумніву, що йому вже вдалось завоювати прихильність католиків. Як показали опитування, теперішній уряд підтримує 88 % практикуючих католиків Італії.

 

За матеріалами: www.radiovaticana.org