//

Новий Патріарх Олександрійський для Коптів-католиків

16 січня Архиєрейський Синод коптської-Католицької Церкви в Єгипті обрав єпископа Ібрагіма Ісаака Сідрака новим Патріархом Олександрійським для Коптів-католиків. Він замінить на цій посаді 78-річного кардинала Антоніса Нагіба, який нещодавно подав у відставку за станом здоров'я. Рішення Синоду повинен затвердити Бенедикт ХVI, наділяючи нового Патріарха так званим "ecclesiastica communio".

 

Ібрагім Ісаак Сідрак народився 19 серпня 1955 р. у центральному Єгипті. Священичі свячення прийняв в 1980 р. Навчався у Папському Григоріанському університеті, де захистив докторат з догматичної теології. Обіймав відповідальні посади в Коптській-Католицькій Церкві. 5 жовтня 2002 Архиєрейський Синод призначив його єпископом Міня.

 

Коптська-Католицька Церква виникла в 1741 р. як Апостольський вікаріат в результаті євангелізаційної діяльності латинських католиків в коптському середовищі. У 1895 р. папа Лев XIII створив Олександрійський Патріархат для коптів-католиків. Зараз він налічує понад 200 тис. віруючих.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va