//

Новий нунцій в Кенії

Папа Бенедикт XVI 16 січня призначив нового нунція у Кенії. Ним став Архиєпископ Чарльз Деніел Бальво, колишній нунцій в Новій Зеландії і десяти острівних держав Тихого Океану та апостольський делегат на Тихому Океані. На новій посаді він також буде постійним спостерігачем Апостольської Столиці при Програмі ООН по навколишньому середовищу (UNEP) та ООН-Хабітат, офіс яких знаходиться в Найробі.


Архиєпископ Чарльз Деніел Бальво – американець, народився 29 червня 1951 року в Брукліні, штат Нью-Йорк. Священичі свячення прийняв 6 червня 1976 року. Він спеціаліст у сфері канонічного права. 1 березня 1987 року приступив до дипломатичної служби в Апостольській Столиці, працюючи почергово в папських представництвах у Гані, Еквадорі, Чилі, Чехії, Йорданії та Литві. Після повернення до Ватикану працював у відділі у справах відносин з державами в Держсекретаріаті Апостольської Столиці.


1 квітня 2005 року Іван Павло ІІ іменував його титулярним архиєпископом і апостольським нунцієм в Новій Зеландії і кількох невеликих острівних державах у Тихому Океані,– це було одне з останніх рішень вмираючого Папи. Єпископські свяченння єрарх прийняв 29 червня того ж року.


Апостольська Столиця налагодила дипломатичні відносини з Кенією 19 червня 1965 року. З огляду на роль, яку ця країна відіграє у Африці загалом, Кенія є однією із найважливіших країн в цьому регіоні. В столиці Найробі знаходяться офіси багатьох міжнародних організацій. Також там відбувся ряд важливих політичних і церковних подій, в т.ч. V Загальне засідання Всесвітньої Ради Церков у 1975 році та 43-ій Міжнародний Євхаристійний Конгрес у серпні 1985 року.


За матеріалами wiara.pl