//

Новий кардинал закликає лідерів захистити демократію

Новопризначений кардинал Джон Тонг Хон закликав уряд Гонконгу зберігати і розширювати демократичні свободи.

 

У своєму зверненні до уряду в день, коли він отримав червоний берет кардинала, Джон Тонг Хон закликав  дотримуватися загального виборчого права і прямих виборів уряду в Гонконзі. Його пропозиції, якщо до них дослухається уряд і втілить у життя, сприятимуть подальшій незалежності колишньої британської колонії, яка зараз перебуває під владою Пекіна.


В окремому повідомленні для католиків єпархії Гонконгу Кардинал Тонг закликав допомагати тим,  хто потребує допомоги, особливо думати про це під час посту: «Ми повинні шукати можливості допомогти іншим нашим часом і грошима, особливо слабким і тим, хто перебуває на маргінесі в нашому суспільстві». Вогнища бідності залишаються в Гонконзі не зважаючи на те, що він є фінансовим центром Азії, що став одним з найбагатших суспільств світу.

 

Кардинал Тонг став єпископом єпархії Гонконгу 2009 року, змінивши на цій посаді кардинала Йозефа Дзена. Рішення Папи Бенедикта XVI призначити обох прелатів кардиналами виникло з бажання, щоб і Китайська Церква була представлена в Колегії Кардиналів, незважаючи на суворий контроль за нею на цьому материку.

 

За матеріалами: catholicculture.org