//

Новий етап в історії Ватиканського Радіо

Зважаючи на те, що в багатьох країнах світу голос Папського радіо є доступний завдяки ретрансляції місцевими, регіональними та національними радіостанціями, а також через супутники та мережу Інтернет, керівництво Ватиканського Радіо вважає, що прийшов час, коли можна зменшити традиційні трансляції на коротких та середніх хвилях, скеровуючи наявні ресурси в нових напрямках. Про це читаємо в комюніке о. Федеріко Ломбарді, Генерального Директора Радіо Ватикану, оприлюдненому 12 червня 2012 р.

 

У ньому йдеться про те, що «від 1 липня 2012 року з передавального центру Санта-Марія-ді-Ґалерія припиняються усі трансляції на коротких та середніх хвилях в напрямку Америк та більшої частини Європи».

 

Скорочення заторкує половину трансляцій з передавального центру Радіо Ватикану, в якому триває дослідження можливостей його реструктуризації, пристосовуючи до нових комунікаційних технологій. Протягом наступних років передбачено подальші скорочення передач на коротких хвилях, однак, зважаючи на обов’язок з особливою увагою служити тим теренам і народам, які є біднішими чи зазнають труднощів, не маючи інших можливостей чути голос Папи та Церкви.

 

Наступними днями в наших передачах детальніше повідомимо про те, як ці зміни заторкнуть передачі українською мовою.

 

Наприкінці повідомлення Генеральний Директор Радіо Ватикану пригадує, що «міжнародні передачі Радіо Ватикану на коротких та середніх хвилях відіграли протягом ХХ століття неоціненну роль в історії Церкви, передовсім у Європі, підтримуючи народи, пригноблені війнами та тоталітарними режимами. В той час, як цей тип служіння відходить в минуле, поступаючись місцем новим технологіям комунікації, – зазначає о. Ломбарді, – відчуваємо обов’язок висловити глибоку вдячність тим, хто з великодушністю віддавав свої сили та серце служінню добру незліченних людей».

 

Джерело: Радіо Ватикан