//

Новий дизайн ватиканського сайту

На сайті vatican.va зробили черговий косметичний ремонт: цього разу оновився дизайн головних сторінок мовних версій сайту. Не кардинально, але виглядати вони стали свіжішими і, головне, зникли малозрозумілі піктограми, що замінювалися на текст при наведенні курсора.


Принципове нововведення -  сторінка стала більш орієнтована на діяльність нинішнього Понтифіка: її центральну частину тепер займають посилання на розділи, що містять папські тексти (раніше для того, щоб попасти туди, необхідно було зробити зайвий клік). Також, завдяки аскетичним спливаючим меню, без додаткових кліків можна тепер потрапляти на сторінки інших Пап, дикастеріїв Римської курії і інформаційних сервісів. Більш систематично представлені окремі сайти ватиканських структур. Переключатися між головними сторінками мовних версій тепер можна, не повертаючись на головну сторінку-заставку.


А вгорі з'явилися дві нові вкладки: одна на «Ватиканський плеєр», де можна подивитися  відеозаписи подій за участю Папи, а інша  на новий ватиканський новинний сайт news.va відкриття якого планується в найближчому майбутньому.

Джерело: presbyter.ru