//

Новий британський посол про покращення відносин з Ватиканом

9 вересня 2011 року Папа зустрівся з  Найджелом  Маркусом Бейкером, новим британським послом при Святішому Престолі. Обоє мали можливість обговорити відносини між Великобританією і Ватиканом.


Минуло лише 30 років від встановлення відносин між Великобританією і Ватиканом, але обидві сторони вже обговорювали, як далеко вони просунулися. Найбільш визначною була подорож Бенедикта XVI до Великобританії у 2010 році.


Також під час зустрічі обговорювались більш актуальні питання, як наприклад, кліматичні зміни.


Найджел  Маркус Бейкер, британський посол при Святішому Престолі: «Це, ймовірно, найбільша загроза що стоїть перед лицем людства: наше співіснування з планетою, розвиток, глобальне потепління,- зі всім цим ми повинні боротися не лише в політичному розумінні, але й в моральному, за поданням Святішого Престолу».


За словами Посла, іншими сферами співпраці будуть боротьба з нелегальною торгівлею зброєю, а також надання допомоги  організаціям по  боротьбі з голодом і бідністю.


Посол Бейкер прибув до Апостольської Столиці після довгої кар’єри в дипломатії, в основному служачи у Латинській Америці. На новій посаді він займатиметься відносинами між Британією і Ватиканом та їх співпрацею у напрямку спільної мети.

 

За матеріалами Romereports.com