//

Новий блаженний - мученик Французької революції

29 квітня у французькому м. Кутанс відбудеться беатифікація о. П'єра Адріана Тулорж з конгрегації регулярних каноніків, мученика Французької революції.  Беатифікаційну Службу Божу очолить кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації у справах канонізації святих. В інтерв'ю для Ватиканського радіо єрарх розповів про нового  блаженного і його життя. Він зазначив, що навесні 1793 розпочався найкривавіший етап французької революції.


"Священики та монахи,  вірні Риму,  піддавалися переслідуванню, їх заарештовували і після спільного процесу вбивали. П'єр Адріан Тулорж, не бажаючи присягати на вірність революції, пішов у підпілля. Однак у вересні 1793 р. був заарештований і після чотирьох допитів у тому ж році був засуджений до смерті ", - розповів кардинал Амато.


Єрарх зазначив, що перед смертю священик написав три листи, в яких підкреслив  свою радість, що залишився вірним католицькій, апостольській  та римській вірі. "Його мучеництво є закликом, щоб ми жили зі зрілістю і вірою в єдності з Ісусом, незважаючи на рани і страждання, які завдає сучасне суспільство  Євангелію своїми помилковими поглядами на життя, абортами, одностатевими  відносинами  та евтаназією", - сказав кардинал Амато.