//

Нові завдання ватиканського трибуналу

Після недавнього (з 30 грудня 2010 р.) введення Бенедиктом XVI нових правових норм з метою запобігання відмиванню грошей та фінансуванню тероризму ватиканська юстиція матиме ще більше роботи.

 

Про це говорив сьогодні на відкритті року судового Трибуналу Держави Ватикан його промоутер справедливості (відповідає посаді генерального прокурора у світській юстиції).

 

Професор Ніколя Пікарді зазначив, що Ватикан стає все більш сучасною правовою державою. Оновлене папським Motu proprio законодавство передбачає цілу низку невідомих йому донині кримінальних злочинів. Це тягне за собою розширення компетенції Трибуналу Держави Ватикан. Тому буде також необхідність у збільшенні кількості його співробітників. Передбачається його тісна співпраця з установою фінансового контролю, заснованою Папою у Ватикані.

 

Коли йдеться про збільшення роботи ватиканського трибуналу, це анітрохи не означає, що донині її бракувало. У 2010 р. у провадженні трибуналу було 1126 цивільних справ і 171 кримінальних, а тому непропорційно багато у порівнянні з кількістю постійних жителів Держави Ватикан, яких налічується 492. Однак ці справи, особливо кримінальні, у переважній більшості випадків не стосуються. Пам'ятаймо, що через Ватикан, особливо Базиліку і площу святого Петра, проходить щороку понад 18 млн прочан і туристів.

 

За матеріалами wiara.pl