//

Нові виклики для Церкви в Тунісі

Архиєпископ Тунісу Марун Еліас Лахаму направив  вірянам спеціальне пастирське послання, в якому стверджує, що "найбільшим бажанням католиків цієї країни є її вступ на демократичний шлях". "Робити революцію - це одна справа, а перехід до демократичних процесів - це зовсім інше", - так єрарх прокоментував процеси, які відбуваються в туніському суспільстві.

 

Дата підписання послання - 24 липня є не випадкова. "Я підписав цією датою, оскільки саме 24 липня в країні повинні були відбутися перші демократичні вибори, які були перенесені на 23 жовтня. Тому ми знаходимося в ситуації очікування нового Тунісу », - написав Архиєпископ.

 

На думку єрарха, "повинні наступити великі демократичні зміни. Відбутися парламентські вибори, написання нової Конституції, референдум по ній, а потім президентські вибори. Час очікування дозволяє вільно мислити, надіятись і навіть мріяти".

 

Архиєпископ Лахаму озвучує надії християн, котрі виступають за відділення "мечеті від держави", але переконані, що здорове демократичне суспільство повинно в основі мати релігійні цінності: свободу, взаємоповагу, солідарність, спокій, допомогу бідним.

 

Він висловив сподівання, що новий Туніс знайде вдалі рішення для реалізації духовних і релігійних сподівань своїх громадян, а країна, живучи в мирі з мусульманським арабським світом, знайде спосіб поєднати вірність єдиному Богові з викликами сучасного світу.


За матеріалами Ватыканскае радыё