//

Нові відносини між Святим Престолом і В'єтнамом – приклад для Китаю

 Нові відносини між Святим Престолом і В'єтнамом повинні стати зразком для Китаю в його діалозі з Ватиканом, відзначає 13 листопада агентство "AsiaNews". Тут потрібно згадати численні ініціативи, що виникли за  останні роки між Святим Престолом і азіатською країною, а також двосторонні зустрічі на високому рівні. Виникла спільна робоча група, а в 2009 р. архиєпископ Леопольд  Жирелі був призначений легатом Бенедикта ХVI в цій країні. На сьогоднішній день він відвідав усі католицькі єпархії В'єтнаму.

 


"Було б бажано, щоб і Китай відкрився на діалог, відмовився від систематичного контролю над католиками  (до яких Бенедикт ХVI в 2007 р. направив спеціального листа, повністю проігнорованого комуністичною владою)  і дав їм повну релігійну свободу", - відзначає агентство. Воно приводить недавні слова кардинала Фернанда Філоні, префекта Конгрегації євангелізації народів, який запропонував створити спільну робочу групу для співпраці з Китаєм, на зразок в'єтнамської.

 


"AsiaNews" підкреслює, що багато в'єтнамських експертів  і науковців, а також іноземні інтелектуали, вже дали свою високу оцінку прогресу у відносинах між Святим Престолом і В'єтнамом.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va