//

Нові вибухи в Нігерії: єпископи закликають до миру

Після серії нових бомбардувань, які у північній Нігерії проводить антихристиянська секта Боко Харам, католицькі єпископи країни висловили заклик до «примирення, справедливості та миру перед лицем драматичних викликів для безпеки у країні».


Єпископи зазначають, що «нігерійці повинні навчитись жити разом у мирі, бо в протилежному випадку помруть від насильства та взаємного знищення».


Як інформує CWN із посиланням на агенцію Fides, одна особа загинула і кілька отримали поранення внаслідок вибуху бомби 18 грудня у нігерійському штаті Кадуна. За день до того троє членів угрупування Боко Харам випадково підірвали себе, виготовлюючи вибухівку. Поліції вдалось знайти лабораторію, де члени цієї секти виготовляли вибухові пристрої.


Нагадаємо, що секту Боко Харам (у пер. «західне виховання – гріх») заснував 2002 року шейх Мухаммед Юсуф, який проти будь-якої системи освіти, крім  ісламської, а також прагне ввести загальнонаціональний ісламський закон шаріату. На початку листопада Папа Бенедикт XVI закликав припинити терористичні акти у Нігерії, внаслідок яких вже загинуло багато осіб, і християни змушені покидати свої домівки.