//

Нові вчителі віри і питання віри в Іспанії

«Автентична віднова Церкви народжується зі святості», – про це у спеціальному листі нагадує кардинал Льюіс Мартінес Сістач з Барселони. Свої роздуми він базує на основі проголошення двох нових вчителів Церкви, про яке оголосив Папа Бенедикт XVI.


«В неділю Зіслання Св. Духа Папа оголосив те, що ми повинні добре усвідомлювати», – пише кардинал Мартінес Сістач. – 7 жовтня, в день відкриття засідання Синоду Єпископів на тему Нової Євангелізації, Бенедикт XVI проголосить двох нових вчителів Церкви: св. Івана з Авіли і св. Гільдегарду з Бінген».


«Що Папа прагнув виразити цим рішенням?», – запитує каталонський церковний достойник. І додає: Бенедикт XVI усвідомлює кризу віри і релігійних практик, особливо у Європі. З турботою він спостерігає за збільшенням кількості старших осіб у церквах, браком покликань, скептицизмом і релігійною байдужістю. Оголошуючи Рік Віри, він вказує, що джерело кризи Церкви полягає у кризі віри. Якщо ми її не оживимо, то «всі решта реформи будуть неефективними», – пише кардинал Сістач. Тому Папа вирішив проголосити новими вчителями Церкви «великих служителів християнської віри». Іван з Авіли, апостол Андалузії, є «відомим представником католицької реформи в нашій країні», котрий «поєднав святість і євангелізацію». В свою чергу, св. Гільдегарда, бенедиктинська монахиня із глибокою біблійною духовністю,  особливо доклалася до реформ у своїй батьківщині.


«Щодо актуальної кризи віри ми маємо відновити переконання, що автентична віднова Церкви народжується зі святості», – підкреслив кардинал Мартінес Сістач.


За матеріалами radiovaticana.org