//

Нові скандали довкола сексуального виховання в Хорватії

Коаліційний Уряд Хорватії, так званої «Кукуріку» коаліції – соціал-демократи, ліберальні демократи, істріянські автономісти, який провадить політику насильної зміни світогляду хорватського суспільства, одним з середників якої є накидання гіперліберального сексуального виховання у хорватських школах через запровадження додаткових обов’язкових модулів у шкільний предмет «Медичне виховання», вчергове опинився у центрі скандалів.

 

Проведене інтернет порталом akademija-art.hr розслідування стосовно академічних титулів міністра науки, освіти та спорту Желька Йовановіча не виявило жодних доказів його докторування, хоча згаданий міністр підписується Dr. sc. тобто твердить що він має академічний ступінь доктора наук.

 

Тобто, на думку згаданого інтернет-порталу, існує велика ймовірність того, що міністр освіти не має академічного докторського титулу.

 

Інший хорватський інтернет портал http://www.dnevno.hr виявив що Саня Мілановіч, дружина Зорана Мілановіча, прем’єр-міністра Хорватії, є одним з співавторів спірних ліберальних модулів «Медичного виховання».

 

Найбільша ветеранська організація Хорватії HVIDR-a у свою чергу вимагає відставки міністра  хорватських ветеранів Предраґа Матіча, який порівняв Загребського кардинала Йосипа Бозаніча з сербським диктатором Слободаном Мілошевічем.

 

Ще один хорватський портал, заснований противниками введення гіперліберальних модулів у «Медичне виховання» - zdravstveniodgoj.com, оприлюднив інформацію про те, що міністерство науки, освіти та спорту фінансувало видання брошури, адресованої підліткам, яка являє собою підручних статевого життя для гомосексуалістів та пропагує гомосексуальну поведінку серед підлітків. Автором цього підручника виступає організація ґей-активістів Queer.hr

 

Вимоги відставки, що найменше двох міністрів коаліційного уряду міністра науки, освіти та спорту Желька Йовановіча та міністра хорватських ветеранів Предраґа Матіча, стають усе масовішими. З такими вимогами виступає хорватське академічне середовище, чисельні товариства, профспілки. Що більше, такі вимоги усе голосніше звучать у середині правлячої коаліції. Основоною причинию цих вимог є постійні неприйнятні у демократичному суспільстві образи цими міністрами Католицької Церкви Її єрархії та вірних.

 

Більшість хорватських політичних оглядачів вважає, що провокуючи суспільний конфлікт довкола гіперліберальних модулів «Медичного виховання», нападаючи на Церкву та вірних, хорватський уряд бажає відвернути увагу хорватського суспільства від власних економічних та соціальних неуспіхів, адже за час теперішньої влади Хорватія стрімко увійшла в економічну рецесію, а уряд виявився повністю нездатним до виведення країни з кризи. Теперішній уряд Хорватії також уже уславився на цілий світ тим, що його віце-прем’єр Радімір Чачіч засуджений судом Республіки Угорщина до позбавлення волі. На думку політичних оглядачів, неспосібний Уряд нападами на віру більшості хорватських громадян старається відтягнути своє існування, оскільки в Хорватії розпочався збір підписів за референдум про відставку уряду та розпуск теперішнього парламенту.

 

За матеріалами хорватських ЗМІ
«Католицький Оглядач»