//

Нові школи для християн Пакистану

Незважаючи на постійні погрози, у Пакистані відбудеться відкриття двох нових шкіл для християн, що стало можливим завдяки зусиллям фонду "Масихи" – організації, що займається захистом прав християн у цій країні.


Одну зі шкіл буде відкрито в Куецце, в провінції Белушистан. Її відвідуватимуть близько 450 учнів, як християнського, так і мусульманського віросповідання. Друга школа почне діяти у так званій "Французькій колонії" в Ісламабаді – районі, де в стані крайньої бідності проживають близько 600 християнських сімей. Жителі цього району згідно з традиційною кастовою системою належать до "недоторканних".


"Ми хочемо сконцентрувати всі наші зусилля на освіті - дуже важливій справі, через яку можна впливати на виховання молоді, для того, щоб змінити ментальність суспільства, в якому все частіше за рахунок молоді поповнюються ряди ісламських екстремістів і терористів. Багато організацій через освіту і виховання, на жаль, маніпулюють свідомістю молодих людей і спрямовують їх до радикалізму", – зазначив у інтерв'ю агентству "Fides" директор фонду "Масихи" Харун Баркат Масихи.


Фонд також почав кампанію під назвою "Підтримай викладача", через яку організатори закликають жертвувати кошти, що будуть спрямовані на оплату праці вчителів у школах для християн. "Наше завдання дати населенню альтернативу – створити місце, в якому будуть вчити людським цінностям, повазі до інших, гідності та сакральності особистості, любові до життя і мирному співіснуванню", – зазначив Масихи.


За матеріалами Радыё Ватыкана