//

Нові напади ісламістів на християн Нігерії

Щонайменше 12 людей загинули у зіткненнях, які сталися в центральній частині Нігерії. Чергова хвиля насильства щодо християн була спровокована членами ісламської секти Боко Харам, яка прагне встановити ісламський шаріат у всій Нігерії, який сьогодні діє в 12 із 36 штатів Нігерії. За кілька годин до атаки представник секти підтвердив, що її дії підтримує Аль-Каїда.

 

Це не перша в цьому місяці акція, спрямована проти нігерійських християн. На початку листопада в результаті нападів на церкви і будинки загинули щонайменше 150 осіб. Тепер йдеться про серйозні збитки. Свідки повідомляють, що нападники підпалювали будинки та автівки.


Заворушення відбувалися в штаті Плато, недалеко від столиці країни, це місце можна назвати межею між населеною переважно мусульманами Північчю та християнським Півднем.


Схоже на те, що вдалося уникнути більшої трагедії, оскільки перед нападом сили безпеки виявили склад зброї та вибухівки, що належав до секти Боко Харам. Її членів є в народі називають «Талібами Африки».

 

За матеріалами: Radio Watykańskie