//

Нові декрети Конгрегації канонізації святих про мучеників з часу французької революції і ХХ ст.

Для оприлюднення 13 декретів, що стосуються 35 Служб Божих, Папа уповноважив Конгрегацію канонізації святих. Сьогодні він прийняв на аудієнції префекта цієї Конгрегації, кардинала Анджело Амато.

 

П'ять з цих указів стосуються чудес, які приписують заступництву двох італійських священиків і трьох черниць – двох італійців та іспанок. Затвердження чуда є останнім етапом перед канонізацією чи беатифікацією.

 

Два декрети стверджують мучеництво. Один з них стосується норбертанина вбитого 1793 року під час Французької революції, а другий  – 22 місіонерів, слуг Непорочної Діви Марії, і одного мирянина, які віддали свої життя за віру 1936 року в Іспанії. Ствердження мучеництва також є останнім етапом перед беатифікацією.

 

Проте ще шість документів Конгрегації канонізації святих стверджують їхню героїчність. Йдеться про індуїстського єпископа сиромалабарського обряду, канадського шкільного брата, трьох італійських монахинь і наймолодшого з усіх рабів Божих, яких стосуються декрети, оприлюднені сьогодні. Це 14-річний німець Бернхард Ленер. Він помер 1944 року як учень малої семінарії в Регенсбурзі.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie