//

Нове вбивство в Оріссі

У цій сумнозвісній місцевості (через напади на християн, які особливо активізувалися у 2008 році) 11 січня цього року знов сталося вбивство християнського пастора Саула Прадхана.
Поліція штату Орісса заарештувала двох осіб - Марду Прадхана і Байджу Маліка, членів радикального індуїстського угрупування, підозрюваних у вбивстві в районі Кандхамал, які вже були відомі поліції як учасники погромів 2008 року.

 

Отець Прободха Кумар Прадхан з церкви Святого Розарію підтвердив агенству AsiaNews, що пастора знайшли мертвого 11 січня біля озера у селі Пакаль.
Рідні вбитого засвідчили, що востаннє він спілкувався з затриманими, які після арешту показали місце, де лежало закривавлене тіло пастора, проте на разі немає результатів розтину, а поліція заявила, що чоловік помер "від переохолодження".

 

Кіку Парікха Сагар, активіст-захисник прав людини, який відвідав село засвідчив, що християн і далі продовжують утискати: "Ми думали, що гоніння на християн вже закінчені, але вони продовжуються". І звернувся до влади, щоби було проведено докладне розслідування.
Також отець Біджay Кумар Прадхан, генеральний вікарій єпархії Каттаке-Бхубанешвар закликав владу до рішучих дій стосовно вбивць та тих, хто їх підтримує.

 

За матеріалами asianews