//

Нова євангелізація у Європі – тема чергової зустрічі Глав Єпископських Конференцій Європи

Від 29 вересня до 2 жовтня 2011 р. в столиці Албанії місті Тирані, на запрошення місцевого Архиєпископа-митрополита Ррока Мірдіти, відбудеться чергова Пленарна зустріч Глав Єпископських Конференцій Європи. В рамках асамблеї відбудеться також зустріч з Президентом та Прем’єр-міністром цієї балканської країни.

 

У комюніке Ради Єпископських Конференції Європи читаємо, що головною темою асамблеї буде нова євангелізація. З метою покращення перебігу дискусій організатори надіслали єпископатам спеціальні опитувальні листи з метою оцінити ситуацію та зібрати пропозиції. Перед учасниками виступить архиєпископ Сальваторе Фізікелла, Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації. Зустріч в Тирані буде єдиною нагодою для представників всіх Єпископських Конференцій Європи спільно обговорити це питання перед Синодом Єпископів Католицької Церкви на тему нової євангелізації, який збереться у жовтні наступного року.

 

На порядку денному також обрання нового проводу Ради Єпископських Конференцій на наступне п’ятиріччя. Обраними можуть бути всі діючі очільники єпископатів. Буде також розглянуто питання, пов’язані зі служінням РЄКЄ Церкві на континенті, представляючи відповідні ініціативи. Серед них, програма Зустрічі єпископів Африки та Європи, яка відбудеться на початку наступного року в Римі, та проведення 2013 року в Іспанії ІІ Суспільних Днів Європи.

 

Пригадаємо, що членами Ради Єпископських Конференцій Європи, яку на даний час очолює Будапештський архиєпископ Петер Ердьо, є Президенти Єпископських Конференцій європейських країн. Україну представляють Голова Конференції Римо-Католицьких Єпископів України та Глава Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ. Вперше в такій зустрічі братиме участь Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ.

 

Джерело: Радіо Ватикан