//

Нова Управа у Василіянській Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні

З 13 по 18 лютого 2012 р. Б. у монастирі св. Йосифа у Брюховичах відбулася Звичайна Капітула Провінції Найсвятішого Спасителя Отців Василіян в Україні, тобто зібрання Ченців Провінції з довічною професією.
До завдань Капітули належить також обрати Протоігумена, його радників і заступників радників та делегатів на Генеральну капітулу, яка проходитиме в Римі з 02 по 20 липня в Головному осідку Чину.


Згідно результатів виборів Капітули та на основі затвердження Протоархимандритом за згодою його Ради, Протоігуменом Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні став о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, який раніше виконував уряд ігумена крехівського монастиря, а також магістра новіціяту.

 

Новообрані Радники Протоігумена:
о. Василій Тучапець, ЧСВВ,
о. Сергій Крутовський, ЧСВВ,
о. Макарій Флячок, ЧСВВ
о. Атанасій Євуш, ЧСВВ
Заступники Радників:
о. Роберт Лисейко, ЧСВВ
о. Тарасій Тижник, ЧСВВ
Делегати на Генеральну капітулу:
о. Сергій Крутовський, ЧСВВ
о. Климентій Стасів, ЧСВВ
Заступники делегатів на Генеральну капітулу:
о. Роберт Лисейко, ЧСВВ
о. Атанасій Кабаль, ЧСВВ


Як було повідомлено раніше капітула скликається кожних чотири роки, у високосні роки (прав. 370). Вона є вищою законодавчою владою, владою контролю та визначення напрямків діяльності на рівні Провінції в духовному та організаційному аспектах у дусі Євангелія та Статуту Василіянського Чину св. Йосафата. У Провінційній капітулі 2012 р. взяли участь 40 учасників.

 

Повідомив о.Йоаким Ковальчук, ЧСВВ
www.osbm.info