//

Нова хвиля арештів християн в Ірані

13 лютого влада Ірану у різних містах заарештувала 45 християн і затримала їх у в’язниці на ніч. Серед заарештованих була навіть вагітна жінка, котру відпустили разом з її чоловіком, однак зобов’язали повернутися для допиту після того, як у них народиться дитина.

 

Міжнародні організації із захисту християн вважають, що ця хвиля арештів і тимчасових затримувань є частиною ширшого плану іранського уряду стосовно репресій і залякування християнських спільнот.

 

Як повідомляє persecution.org, після хвилі арештів, що почалася 26 грудня минулого року, кількох християн відпустили на поруки. Вони розповідають, що під час перебування у в’язниці їх утримували в камерах одиночного ув’язнення та проводили жорсткі допити. Однак, більше 30 християн ще на даний час перебувають у в’язницях Ірану.

 

15 лютого заарештували протестантського пастора, котрого ще в червні 2010 року звинуватили в порушенні ісламського закону, політичних заворушеннях та богохульстві. Проте, поліція була змушена відпустити його та ще чотирьох християн, оскільки суд так і не зміг висунути їм вирок. Тепер пастор очікує на наступне засідання суду, що має відбутися в квітні.

 

Окрім того, ще триває процес розгляду апеляційної скарги у справі призначення смертної кари для іншого протестантського пастора, котрого заарештували ще в жовтні 2009 року, а в листопаді 2010 року видали письмове рішення у цій справі.