//

Нова генерація християнських лідерів: молоді і добре підготовані

Папа ФранцискЄпископ Риму і лідер Католицької Церкви. До того, як стати священиком, він був хімічним техніком. Він приніс у Вічне Місто свою непохитну людяність. Хронологічно він останній доданий до грона християнських лідерів 21 сторіччя. Всі вони мають наукові ступені і показують велику готовність до вирішення соціальних проблем.

 


Католицький Патріарх Луїс Сако – лідер мільйона халдейських католиків. Він здобув докторат з історії в Університеті Сорбони і працював з мусульманськими лідерами, щоб запобігти перетворенню війни в Іраці на сектантський, міжрелігійний конфлікт.

 


У цьому списку є також Коптійський Папа Тавадрос ІІ, обраний у січні цього року. Йому 60 років, він вивчав фармацевтику в Єгипті та Англії. До висвячення він керував фармацевтичним заводом. Зараз його основним напрямком душпастриства є праця з молоддю, щоб уберегти їх від втручання в жорстокі релігійні непорозуміння.

 


Четвертий лідер в хронологічному порядку – Джастін Уелбі, новий Архиєпископ Кантенберійський, примас Церкви Англії. Він має 5 дітей і 11 років працював у нафтовій галузі. Він вирішив стати священиком після того, як його 7-місячна дитина загинула внаслідок автокатастрофи. У своїх промовах він дуже критичний щодо фінансових спекуляцій.

 


Маронітський Патріарх Бешара Раї є лідером католиків Лівану. Він вивчав право і працював на радіо. Патріарх наголошує на щирому діалозі з мусульманами з метою зміцнити майбутнє Близького Сходу.

 


Цікаво, що найцікавіша особа з цього списку є наймолодшою. Його ім’я – Святослав Шевчук, він Верховний Архиєпископ Української Греко-Католицької Церкви. Йому лише 42 роки, але він має солідну освітню базу і говорить вісьмома мовами.

 


Новому Патріарху Коптійської Католицької Церкви Ібрагіму Ісааку Сідраку 57 років.  Верховний Архиєпископ Сиро-Малабарської Церкви в Індії Базеліус Клееміс має 53 роки.

 

Хоча ці особи можуть бути невідомі більшості світу, та вони є точкою відліку для мільйонів християн по всій планеті.

 

За матеріалами: romereports.com