//

Нова доповідь про переслідування християн, що тривають в індійському штаті Орісса

Організація допомоги переслідуваної Церкви опублікувала нову доповідь про переслідування християн, що тривають в індійському штаті Орісса.

 

Через три роки після хвилі насильства, що прокотилася штатом Орісса, в результаті якої постраждали 18 тисяч осіб і 50 тисяч змушені були залишити свої будинки і жити у жебрацьких умовах, благодійна організація "Допомога Церкві в потребі" (Ayuda a la Iglesia Necesitada) публікує доповідь, що засвідчує про безперервну дискримінацію християн в Оріссі.

 

У тексті доповіді містяться описи вбивств християнських священиків і труднощі, з якими стикаються християни, які вирішили відновити свої зруйновані будинки та храми. Один з авторів тексту зазначає, що останнє вбивство християнського пастора, баптиста Мінокетана (Міхаеля) Наяка, відбулося 26 липня в містечку Мідіакіа-Кутіпада на південному заході Орісси. Як і в багатьох інших випадках, вбивство пастора поліція списала на нещасний випадок і закрила справу.

 

Текст доповіді також повідомляє, що поліція в Оріссі часто діє за наказами індуїстської політичної партії Rashtriya Swayamsevak Sangh, що закликає вбивати християнських активістів. Індуїстських політиків, що звинувачувалися у вбивстві християн під час міжрелігійних сутичок 2008 року і закликають до антихристиянського насильства, випускають під заставу на свободу.

 

Спроби відбудувати зруйноване житло і храми нерідко обертаються в Оріссі новими сутичками, зазначається у тексті доповіді. Будівельні матеріали та транспортні засоби, які перевозять, відбирають і потім заново, за викуп, продають християнам, а особи, що вирішили допомогти християнам при відновленні храмів, нерідко підлягають арештам за "допомогу християнам у будівельних роботах".

 

За матеріалами sedmitza.ru