//

Норвегія: національну раду Церков очолила католицька монахиня

Новим модератором Християнської ради Норвегії вперше вибрана католицька монахиня.


Сестрі Ельзе-Брітт Нільсен 64 роки, вона належить до Домініканського чину. Вона була пріоресою домініканського монастиря в Осло, а в даний час очолює французьку домініканську спільноту Сестер Нотр-Дама. Сестра Ельзе-Брітт - доктор богослів'я в університеті Осло і викладач Норвезької школи теології.


Коментуючи своє обрання, сестра Нільсен назвала прогрес, якого вдалося добитися екуменічному руху в Норвегії, «дивом»: «Всього кілька років тому було неможливо уявити, що католичка викладатиме в Школі теології. Це одна з ознак зростаючої єдності християн в Норвегії. До недавнього часу школа навчала лише майбутніх лютеранських пасторів, а сьогодні в ній мають можливість вчитися католицькі богослови».


Нільсен перейшла в католицизм з лютеранства у віці 20 років. Її обрання відбулося під час асамблеї Християнської ради Норвегії в Трондхеймі, в палаці, який до Реформації був резиденцією католицького архиєпископа. Християнська рада Норвегії об'єднує спільноти Норвегії - від православних до п'ятидесятників. Більшість (78%) громадян країни належать до офіційної лютеранської Церкви Норвегії.

 

Джерело: www.blagovest-info.ru