//

Німці вимагають дияконату для жінок

Німецький єпископат піддав критиці останні прохання Центрального Комітету Німецьких Католиків щодо введення дияконату для жінок. Секретар єпископату, о. Ханс Лангендюрфер, написав у спеціальній заяві, що вимоги Комітету значно ускладнюють розпочатий цього року внутрішній діалог між мирянами та єпископами.

 

"Прхання про дияконат для жінок несумісний з обов'язковими богословськими переконаннями і нормами Вселенської Церкви. Мені прикро через вимоги, висунуті Комітетом", – написав секретар німецького єпископату. Він звернув увагу на той факт, що така поведінка найбільшої католицької мирянської організації в Німеччині може зіпсувати добрий клімат «Діалогу про стан Церкви", тобто циклу розмов між єрархами і мирянами, що почалися у липні цього року.

 

Прохання про запровадження дияконату для жінок подане в офіційному документі Центрального Комітету Німецьких Католиків, яким завершився осінній з’їзд організації у Бонні. Було поставлено запитання: "Хіба не час оцінити роль жінки у Церкві і допустити її до дияконату?».

 

Віце-президент Центрального Комітету Німецьких Католиків Карін Кортманн сказала, що останні вимоги її організації "відповідають ІІ Ватиканському Собору і Кодексу Канонічного Права", де, на її думку, "було закрито справу священства жінок, але не їх дияконату". Пані Кортманн додала, що "діяльність комітету не є воротами для подальших вимог щодо допуску жінок до священства".

 

За матеріалами Radio Watykańskie