//

Німці релігійніші на Заході Німеччини, – результати опитування

Понад половину населення Німеччини вірять в Бога – згідно з останніми опитуваннями громадської думки, проведеного для телевізійної станції МЛС. Більшість німців також задоволені  з того рівня впливу, який має Церква на громадські справи, і не хочуть змінювати цей статус.

 

Зараз, 22 роки після возз'єднання Німеччини, країна все ще розділена невидимою стіною різних думок і переконань. У західній частині країни в Бога вірять 67 відсотків населення, у східній – всього 25 відсотків. Після комуністичного впливу свою віру в Бога декларує тільки кожен четвертий мешканець. У питанні, однак, не просять уточнити, якого Бога опитаний мав на увазі. Таким чином, цілком імовірно, що такий показник релігійності західних держав є результатом існування мусульманської спільноти.


Німці показали більше єдності у відповідь на питання про те, чи важливі для них християнські цінності, наприклад, милосердя. Майже половина з них заявили, що християнські цінності є для них важливими. Тільки 13 відсотків респондентів хотіли б, щоб Церква мала  більший вплив на суспільне життя в їхній країні.


За матеріалами Radio Watykańskie