//

Німецький єпископ до депутатів: «Спочатку прочитайте і роздумайте над промовою Папи»

Напередодні візиту Папи Бенедикта XVI до Німеччини Архиєпископ Роберт Цолліч, Глава єпископату Німеччини, висловив надію, що депутати місцевого парламенту, котрі планують бойкотувати виступ Папи у парламенті, опісля прочитають промову Святішого Отця і добре над нею роздумають. Владика Цоліч також зазначив те, що теперішній Папа має здатність пробудити заново католиків і німців загалом.


Про це він говорив в інтерв’ю для видання Vatican Insider.


Близько через годину після прибуття до Берліну, Бенедикт XVI відправиться до приміщення Райхстаґу, де зустрінеться із Федеральним парламентом та звернеться до них з промовою вперше за часів свого понтифікату.


Нагадаємо, що близько ста представників німецької політичної опозиції мають намір бойкотувати виступ Папи Бенедикта XVI у парламенті.  Причиною такого рішення німецької опозиції є те, що, на їх думку, таким чином буде порушуватись відокремлення держави і Церкви.


«Я надіюсь, що ті депутати, які будуть відсутні під час звернення Папи, послухають його промову і добре над нею роздумають» - зазначив Архиєпископ Роберт Цоліч.


Архиєпископ Фрайбургу, в свою чергу, сподівається, що Папа «зможе підбадьорити німців і переконати їх в тому, що Бог присутній, і не лише в Церкві, але і у всьому суспільстві».


Говорячи про загальну ситуацію релігії та християнської віри в Німеччині, Глава єпископату зазначив, що Папа добре знайомий із ситуацією в країні, де «зменшується кількість католиків і протестантів, і люди все більше і більше забувають про Бога».


На завершення, Архиєпископ Цоліч висловив думку, що програма, яка чекає на Папу впродовж наступних чотирьох днів, є великим викликом для 84-річної людини, котра бере на себе таку «величезну відповідальність».


За матеріалами Vatican Insider