//

Німецький кардинал: великі проблеми в з'єднанні з Братством Пія X

 Німецький кардинал Йозеф Карл Беккер бачить великі проблеми в процесі примирення Братства Пія X з Католицькою Церквою. "Об'єднати дві позиції - це складно", сказав єзуїт в інтерв'ю Кельнській єпархіальній газеті. Єрарх працює в якості консультанта Конгрегації віровчення з переговорів з лефевристами. Папа Бенедикт XVI в середині березня закликав Братство до 15 квітня пояснити свою позицію і не допустити зриву переговорів з досягнення єдності з Церквою.

 

"Ми не можемо перекреслити своєї католицької віри, але інших ми повинні спробувати зрозуміти", сказав кардинал. Він опирався на заяву засновника Братства Пія X, архиєпископа Марселя Лефевра, що "все вчення і вся дисципліна в Католицькій Церкві встановлена" і "нічого не треба міняти і оновлювати". Якщо лефевристи думають схоже, тоді розмови між Святим Престолом і Братством не мають сенсу. Послідовники стикаються з дилемою: "Як я ставлюся до засновника мого Братства?". У цьому, на думку кардинала Беккера, полягає найбільша проблема сучасного лефевриста.

 

Кардинал Йозеф Карл Беккер родом з Кельна, багато років як член Ордену єзуїтів був викладачем Папського Григоріанського університету в Римі. У лютому 2012 Бенедикт XVI приєднав його до Колегії кардиналів.

 

За матеріалами radiovaticana.org