//

Німецькі єпископи про віднову Церкви

Єпископат звернувся до народу Німеччини із зверненням

 

В Німеччині тривають дебати навколо реформ в Церкві. Після пленарного засідання в Падерборні німецький єпископат звернувся до народу із закликом до «меншої нервовості і більшого зосередження на найважливіших речах, що стосуються віри». В пастирському листі вони критикують процес дебатів і заохочують народ до глибших роздумів і навернення.

 

Своє весняне засідання єпископи почали з того, що попросили в Бога вибачення за всі випадки зловживання неповнолітніми та попросили про віднову Церкви.

 

На завершення сесії вони запросили вірних до п’ятирічного «процесу діалогу». Кожен з п’яти років буде присвячений іншій тематиці. Цей рік має бути присвячений темі «Віра сьогодні. Де ми знаходимось?». Наступний рік – дияконія і відповідальність у вільному суспільстві. Після того – літургія і «Поклоніння Богові сьогодні», мучеництво чи свідчення віри в сучасному світі. А в 2015 році єпископат спробує підсумувати цей «процес діалогу».

 

Як зазначив глава єпископату Роберт Цоліч, «слід очікувати на реформи, але не на революцію». В пастирському листі стосовно т.зв. «меморандуму богословів» єпископи підкреслили, що Католицька Церква Німеччини не піде окремим шляхом і не відійде від єдності зі Вселенською Церквою. Єпископи зазначили, що церковну реформу в Німеччині слід починати від глибокої духовної онови, а не виключно від реорганізації інституцій.

 

Німецькі ЗМІ критично прийняли запропонований єпископатом «процес діалогу».

 

За матеріалами Radio Watykańskie