//

Німецькі єпископи не погоджуються із заявою богословів

Німецькі єпископи висловили свою незгоду із заявою, підписаною 143-ма богословами, в якій вони закликають скасувати целібат священиків і почати висвячувати на священиків жінок.

 

В п’ятницю секретар Конференції єпископів Німеччини, єзуїт о. Ханс Лянґендюрфер, видав комюніке у відповідь на меморандум під назвою «Церква 2011: необхідна зміна», котрий підписали 143 доценти з богословських факультетів Німеччини, Австрії та Швеції.

 

Посилаючись на нещодавні скандали стосовно сексуальних зловживань, богослови закликали до реформи у деяких секторах життя Церкви.

 

Отець Лянґендюрфер сказав, що діалог із богословським світом є важливим, однак зазначив, що «по суті, в меморандумі зібрані ще раз ті ж ідеї, які вже неодноразово обговорювалися».

 

В комюніке зазначено, що «у деяких питаннях меморандум суперечить богословським переконанням та твердженням Церкви на найвищому рівні».

 

Окрім того, єпископи повідомили, що теми, які потребують «детальнішого роз’яснення» будуть розглянені більш детально на наступних пленарних зборах єпископату.

 

За матеріалами Zenit.org