//

Німецькі католики подбають про євросиріт

Німецький Фонд Реновабіс почав загальнонаціональний збір грошей. Традиційно, за три тижні до свята П'ятидесятниці, німецькі католики закликають у всіх єпархіях свідомо підтримати християн в колишніх комуністичних країнах. Цього року в центрі уваги благополуччя і гідність дитини.

 

«Зусилля для більшої справедливості та миру в будь-якій точці світу не може оминати інтереси дитини», – так сказав під час Літургії про початок збору грошей в соборі в Оснабрюці єпископ Франц-Йозеф Боде.

 

На думку єрарха, дуже важливо, що Фонд Реновабіс підтримує школи, дитячі садки, лікарні та дитячі будинки, бо така участь допомагає християнській родині: «Не буде правдивої онови без  онови сім'ї. Необхідно створити атмосферу довіри і добрих міжнародних відносин в Європі і в усьому світі. Політики, церква і суспільство мають забезпечити належні умови для розвитку сім'ї».

 

Цьогорічна збірка Реновабісу має особливе призначення – подбати про євросиріт. Тобто про дітей, чиї батьки в надії на вищу заробітну плату і гідне життя емігрували на Захід.


Німецький Фонд Реновабіс виник 19 років тому з ініціативи німецького єпископату, відтоді він підтримує церкви в Східній Європі.

 

За матеріалами: wiara.pl