//

Німецькі католики і надалі допомагатимуть іракським християнам

В неділю, 20 червня, Німецька єпископська конференція презентувала громадськості підсумки нещодавнього візиту своєї делегації до Іраку. Німецький єпископат обіцяв і надалі надавати солідарну підтримку християнам цієї країни.


«Ірак є одним з найважливіших місць історії спасіння, і тому присутність церкви на цих просторах є надзвичайно важливою» - заявив глава делегації Архиєпископ Бамберґу Людвіґ Шік – «Тому підтримка християн Іраку є обов’язком усієї Церкви».


Делегація відвідала осередки християнства у Ербілі, Мосулі, Ал-Коші, Арасі, Кіркуці. Єпископат Халдейської та Сирійської Католицьких Церков виразив велику вдячність німецьким католикам за підтримку, яку вони надають іракським католикам, що перебувають у тяжкій ситуації, будучи постійною метою агресії мусульман.


Вершиною візиту делегації була зустріч з Патріярхом Халдейської Католицької Церкви Блаженнішим кардиналом Емануелем ІІІ Деллі.


Німецька делегація відвідала також камп біженців християн, які під натиском мусульман залишили Багдад і Мосул, рятуючи власне життя. Автономна провінція Курдистан намагається докладати усіх зусиль, щоб забезпечити християнам у цій провінції безпеку.


Німецька єпископська конференція також планує побудувати школи для іракських християн, які би могли у них навчати своїх дітей у відповідності до власного віросповідання. Школи би також надавали спеціальну освіту зі спеціальностей, пов’язаних із сільським господарством, будівництвом, готельною справою, туризмом. Німецький єпископат сподівається, що цей крок допоможе покращити стан християн у Іраці.


За матеріалами www.ika.hr