//

Німеччина: про віру, теологію та Євхаристію

Підготовка Національного Євхаристійного Конгресу в Німеччині, запланованого на червень наступного року в Кельні, розпочалися у суботу ввечері у катедрі Фрайбурга, повідомляє Радіо Ватикану. Місцевий ординарій, який водночас є главою німецького єпископату, Архиєпископ Роберт Цоліч зауважив, що зустріч буде святом віри для німецьких католиків, але "запрошуються всі віруючі".

 

Конгрес буде нагодою для молитви, розмови про віру і теологію, але насамперед це буде "свідчення віри в секуляризованому суспільстві, а також зустріч єпископів, священиків, дияконів і всіх вірних Христові",  – сказав Архиєпископ Цоліч, зазначивши, що в центрі буде, звичайно, Євхаристія. І саме тому на початку Адвенту німецькі єпископи починають серію побожностей і молитов, які мають стати підготовкою до свята.

 

Від 1 грудня щотижня спеціальна дарохранильниця, приготовлена для Міжнародного Євхаристійного Конгресу в Мюнхені у 1960 році, буде відвідувати по черзі кожну німецьку єпархію, де відбуватиметься поклоніння Найсвятішим Тайнам. У кінці паломництва, в торжество Тіла і Крові Христа, дарохранильниця прибуде до Кельну, де тиждень потому, 5 червня, розпочнеться Євхаристійний конгрес. Ідея перенесення дарохранильниці запозичена від передавання Хреста Всесвітнього Дня Молоді. Архиєпископ Цоліч сказав, що під час підготовки до Конгресу Церква у Німеччині молитиметься за відновлення віри в цій країну. Час проведення події не безпідставно підібрано в оголошений Папою Рік віри.