//

Німеччина: оголошення Національного Євхаристійного Конгресу

У Кельні в 2013 р. відбудеться Національний Євхаристійний Конгрес. Таке рішення прийняла Постійна Рада Конференції єпископату Німеччини. В центрі уваги буде відправа євхаристійної літургії, адорація і проповідь. Для кардинала Йоахима Майзнера це важливе свідчення для світу.

 

Господар майбутнього Національного Євхаристійного Конгресу не приховував задоволення. „У 2013 р. наша архиєпархія матиме 1700 років, тому ми тим більше тішимося, що після Всесвітнього Дня Молоді, який відбувся шість років тому, ми знову будемо господарями такої важливої для Церкви події” – сказав архиєпископ Кельну кардинал Майзнер.

 

Рішення про проведення Євхаристійного Конгресу виникло в Постійній Раді німецького єпископату. Його головуючий архиєпископ Роберт Цоліч сказав, що все більше людей розмірковує над тим, „як ми сьогодні можемо шанувати Бога”. Архиєпископ Цоліч нагадав, що цим займається соборова Конституція про святу літургію і власне в 2013 р. Церква відзначатиме 50-ту річницю оголошення цього документу.

 

Працю над програмою конгресу німецькі єпископи почнуть в березні під час традиційної весняної пленарної сесії. Останній Євхаристійний Конгрес в Німеччині відбувся в 1960 р. в Мюнхені. Тоді він був міжнародного характеру.

 

За матеріалами Radio Watykańskie