//

Нігерія: Церква закликає зупинити кровопролиття

Щораз напруженішою є ситуація в Нігерії після нападу, в якому від рук ісламських терористів загинуло 178 осіб. Місто Кано, де члени угрупування " Боко Харам " атакували казарми поліції і сил безпеки, відвідав президент Гудлак Джонатан. Він закликав нігерійців спільно протистояти терористам та активізувати зусилля у боротьбі з сіючою смерть ісламською сектою, повідомляє radiovaticana.org.

 

Під час нападу постраждали церковні будівлі в Кано. Жертвами терористів стали також і  місцеві парафіяни. Агентства повідомляють про теракти в Тарава Балєва, де вбили дев'ять християн, та на католицькі та протестантські церкви в Баучі. Там обійшлося без жертв і серйозних ушкоджень.

 

Враховуючи ескалацію насильства, яке відбувається в Нігерії за останні тижні,  африканські єпископи звернулися до влади країни вжити рішучих заходів для зупинки подальшого кровопролиття. Заходи, які проводяться в даний період здаються недостатніми, про що свідчать чергові криваві замахи  та безкарність терористів. Нігерійські єпископи однозначно засудили всі акти безглуздого насильства.