//

Нігерія: напад на християнське село

У вівторок у Нігерії було вбито 6 осіб під час нападу мусульман на християнське села. Як повідомляє info.wiara.pl, інцидент трапився у центральній частині країни неподалік міста Джос.

 

Пастухи з племені Фулані, що сповідують іслам, уже раніше вбили у цьому районі 12 осіб. Цього разу невідомий мотив насильства щодо християнських фермерів. Напад стався увечері. Місцеві мешканці були змушені втікати. Досі невідома кількість поранених. Партизани часто виконують замовлення місцевих політиків або самостійно вирішують суперечки щодо пасовищ і орних земель. Досі їхня діяльність не була обмежена державою.

 

У свою чергу, у штаті Ріверс над Гвінейською Затокою увечері  в неділю викрадачі звільнили католицького священика о. Нвіка Ґбіну, який був викрадений озброєним чоловіком тиждень тому. Зараз він перебуває у лікарні в Порт-Харкорт у зв’язку з отриманими ранами. Сім'я підтвердила необхідність госпіталізації священика. Як повідомляють місцеві ЗМІ, викрадачам не заплатили викуп.

 

Нігерійці також стривожені оприлюдненим учора в засобах масової інформації відеозаписом, в якому мусульманські екстремісти з секти Боко Харам погрожують черговими бомбовими атаками, спрямованими проти вітчизняних та зарубіжних журналістів. Секта попереджає, що кривава помста чекає на кожного, хто ображає їхню релігію.