//

Нігерійський кардинал: тенденцій до війни в країні немає

Архиєпископ Лагосу кардинал Ентоні Окогі, говорячи про політичну та релігійну ситуацію в Нігерії, зазначив, що сьогодні в країні не існує тенденцій до війни між мусульманами і християнами. "Ті журналісти, котрі про це пишуть, помиляються двічі: по-перше, вони спотворюють реальність, а по-друге, сприяють поширенню насильства в країні",– сказав нігерійський єрарх в інтерв'ю інформаційному агентству "Misna".


За повідомленнями Радіо Ватикану, кардинал зазначив, що екстремістське угруповання "Боко Харам" стало відомим через глибоку економічну і соціальну кризу в країні і, використовуючи протестні настрої в суспільстві, прагне вплинути на зміну влади. "Завдання релігій в такому контексті полягає в  нагадуванні, що ніхто не має права вбивати іншу людину. Насильство сприяє тільки збільшенню насильства. Релігії за своєю природою є інструментом миру",– зазначив Архиєпископ Лагосу.


Єрарх підкреслив, що вбивства, які вчинило угруповання "Боко Харам", були засуджені більшістю жителів Нігерії мусульманського походження. "У столиці країни, Лагосі, християни і мусульмани живуть разом, завжди шукаючи можливості для діалогу щодо вирішення проблем. Такою ж є ситуація і в інших регіонах Нігерії",– розповів кардинал Ентоні Окогі.


Говорячи про соціальні проблеми в суспільстві, нігерійський єрарх підкреслив існування великого рівня корупції. "Нігерія має багато нафти, але мільярди доларів, отримані від її експорту, на жаль, не скеровують на боротьбу з безробіттям і бідністю",– сказав кардинал.