//

Нігерійські християни стурбовані загостренням кризи

Більше від секти Боко Харам ми побоюємося безпорадності уряду, – заявив агентству Misna єпископ Метью Хассан Kука. Нігерійський єрарх служить на півночі країни, де ісламські терористи найбільше активно діють. На його думку, ультиматум, який поставили таліби африканським християнам і термін якого закінчується сьогодні – щоб християни переїхали на південь Нігерії – тільки частина актуальних проблем мешканців цієї країни.


Небезпечна ситуація і постійна відсутність спокою мало пов’язані з християнсько-мусульманськими стосунками, – підкреслює єпископ Kука. На його думку, великою загрозою є нестабільність та відсутність дій з боку уряду в ділянці соціальних проблем, таких як безробіття і бідність. Кардинал є експертом з виявлення порушення прав людини під час 30-річного правління військового режиму в Нігерії.

 

Крім того, нігерійці відчувають наслідки різкого зростання ціни бензину. Його новорічна ціна зросла залежно від регіону від 100 до 250 відсотків, що викликало масові заворушення. У понеділок профспілки оголосили загальний страйк на захист субсидій на бензин. Католицька Церква звинуватила уряд у змові та шахрайстві у справі паливних субсидій. За словами єпископів, рішення про ліквідацію дешевого палива найбільше вдарить бідних. На думку Церкви, необхідно з’ясувати зв'язок з корумпованими чиновниками гірничодобувної промисловості. У кількох містах у Нігерії нещодавно відбулись антиурядові демонстрації. Поліція застосувала сльозогінний газ і заарештувала нігерійців, які вийшли на протест.


За матеріалами: Radio Watykańskie