//

Незабаром п’ятдесята річниця ІІ Ватиканського собору

Наступного року виповнюється 50 років від дня відкриття II Ватиканського собору, який вважається одним з найбільш значущих подій в історії Новітньої Католицької Церкви. Папський комітет з історичних Наук і Папський Латеранський Університет готують ряд конференцій, присвячених собору.

 

Дискусії про діяльність II Ватиканського собору та його наслідки тривають і сьогодні. У зв'язку з цим Святий Престол вирішив використати річницю, щоб обговорити спірні думки щодо рішень собору та їхні наслідки.

 

Як повідомляє «L'Osservatore Romano», від 3 до 6 жовтня 2012 у Римі пройде міжнародний Конгрес, який організовує Папський комітет з історії спільно з Центром вивчення II Ватиканського собору, який очолює Філіп Шено. Організатори мають намір Зробити Конгрес місцем, де зосередяться Міжнародні дослідження, присвячені історії Католицької Церкви і II Ватиканському соборові.

 

Організатори Конгресу прагнуть до того, щоб дослідження з особистих архівів учасників собору стали світовим надбанням. Так розшириться контекст і розуміння рішень, які прийняли на соборі, саме це, на їхню думку, допоможе подолати  односторонню інтерпретацію спадщини собору.

 

За матеріалами sedmitza