//

Не влада і гроші, а Бог є джерелом щастя

На завершення свого візиту до Венеціанського патріархату Папа Бенедикт XVI сказав: Не влада і гроші, а Бог є джерелом щастя.

Літургія у Местре була головною подією папського візиту до північно-східної Італії. Після обіду з єпископами регіону Трівенето Папа Римський взяв участь в урочистому закінченні відвідання патріархату. Церемонії закриття передувало також поклоніння Найсвятішим Тайнам у базиліці Св. Марка.

Промовляючи до присутніх, серед яких були представники вірмен, а також італійських протестантських та православних спільнот, Бенедикт XVI звернув увагу на символіку цього храму: "Це символ Церкви, збудованої з живого каміння, яким є ви, християни Венеції", – сказав Папа, зазначивши, що істинну радість і реалізацію своєї людськості можна знайти не у владі і грошах, а в Бозі. Він процитував євангельську історію митаря Закхея, життя якого, дуже схоже на сучасне, змінює зустріч з Ісусом.

"Улюблена Церкво Венеції! Наслідуй приклад Закхея і йди далі!, – сказав Святіший Отець. – Долай і навчай долати перешкоди індивідуалізму і релятивізму; не дозволь стягуватися додолу через недоліки, можливо притаманні християнським спільнотам. Намагайся придивитися зблизька до особи Христа, який сказав: "Я є дорога, істина і життя". Як наступник апостола Петра, відвідуючи цими днями вашу землю, я повторюю кожному з вас: не бійтеся йти проти течії, щоб зустрітися з Ісусом, прагнути піднестися догори, щоб зустріти Його погляд. Логотипом мого душпастирського візиту стала сцена, зображена у мозаїці базиліки: Марко передає Петрові книги Євангелія. Сьогодні я хотів би символічно передати вам його назад, духовним дітям святого Марка, щоб зміцнити вас у вірі і підбадьорити вас перед викликами нинішнього часу. Впевнено крокуйте шляхом нової євангелізації, з любов'ю служачи потребуючим і даючи мужнє свідчення у різних соціальних реаліях. Будьте свідомі буття носіями послання, адресованого до кожної особи і всього людства; послання віри, надії і любові."

Бенедикт XVI запросив представників різних "чинів" Церкви Венеції свідчити святість. Він вказав на особливе значення зусиль щодо релігійного виховання молодого покоління, і зокрема на потребу дбати про те, щоб у центрі християнського життя була недільна Євхаристія.

За матеріалами Radio Watykańskie