//

Не продавати свій голос під час виборів закликав вірних у Мексиці місцевий єпископ

За два тижні до президентських виборів у Мексиці, Рауль Вера Лопес, єпископ дієцезії Салтільйо, звернувся до виборців із закликом не продавати власний голос, оскільки це – корупція, і нею також буде позначена діяльність тих, які в такий спосіб отримають перемогу.

 

У повідомлені для інформагенції Fides читаємо слова єпископа: «Не продавати свій голос є питанням моралі. Коли місце у владі здобувається через корупцію, корупція залишається і триватиме». Єпископ Вера Лопес підкреслив, що «у державних органах спостерігається високий рівень корупції» і цей стан речей в більшості випадків характеризується безкарністю. «Існує безкарність, оскільки на випадки зникнень, вбивств, злочинів, пограбувань та насилля ніхто не дає відповіді. Як також і на безкарність у відмиванні грошей».

 

У зв’язку з цим єпископ додав, що обурливо чути, як ті, що тепер борються за владу, заявляють про наміри покласти край корупції, коли властиво, «ми її бачимо, відчуваємо, нею живемо та дихаємо, щоденно і віддавна».

 

Мексика готується до президентських виборів, що відбудуться 1 липня 2012 р. В країні досі існує плутанина щодо процедури голосування, тому що, не зважаючи на протести, громадянам ніхто не пояснює точного механізму виборів.

 

Джерело: Радіо Ватикан