//

Не можна заощаджувати на здоров’ї та освіті

Не можна заощаджувати на службі здоров’я та освіти – вважає глава Папської ради душпастирської опіки працівників охорони здоров'я архиєпископ Зигмунт Зімовскі (Zygmunt Zimowski). –Суспільство, яке не може прийняти і допомогти терплячим і силою співчуття взяти участь у їх терпінні духовно, є суспільством жорстоким і нелюдським – пригадує він слова Бенедикта XVI.

Архиєпископ Зімовскі в гостях у радіо Plus Radom критично віднісся до думок заощадження на службі здоров’я та освіти. «Ці дві сфери- найкраща інвестиція в людей, дітей, які є майбутнім нашого народу. Не можна забувати про тих, які творили народ в минулому – тому опіка над старшими особами є обов’язковою »- сказав він.
 
«Про це виразно тепер, в добу глобалізації, підкреслює в своїх енцикліках Бенедикт XVI. Святіший Отець писав, що якщо кожна людина є нашим братом, то особливо кожен слабий, терплячий і потребуючий опіки повинен стати центром нашої уваги, щоб ніхто не почувався відкинутим чи забутим». Архиєпископ зазначив також, яким важливим , крім чудової медичної техніки, повинен бути людський підхід лікаря до паціента.
 
Джерело: ЕКАІ