//

Не бійтеся брати відповідальність за свою Церкву, – Блаженніший Святослав звернувся до молоді

«Якщо ми будемо втікати від відповідальності, починаючи від наших найменших обов’язків, шукати приватну вигоду та легшого життя, то нічого не збудуємо. Тому не бійтеся приймати і брати на себе відповідальність, адже Господь Бог є з нами і Він усім нам допоможе», – звернувся до молоді глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) 19 вересня під час першого патріаршого візиту до Українського католицького університету.

 

За словами глави УГКЦ, завданням богослов’я – є відкривати скарб віри Церкви перед молодими людьми. «Це також завдання всіх: єпископів, священиків, монахів, богопосвячених мирян. Тому Український католицький університет  відіграє важливу місію нашої Церкви, і його підтримка з мого боку – є одним із пріоритетів».

 

Патріарх також привітав Університет із впровадженням нових навчальних напрямків. «Таким чином, УКУ продовжує традицію католицьких університетів Європи – почавши з богослов’я, він  впроваджує нові навчальні напрямки і створює середовище академічної свободи», – наголосив Блаженніший Святослав.

 

Джерело: ucu.edu.ua