//

Навернені англікани хочуть євангелізувати

"Нашою метою не є вдосконалення англіканства, але євангелізація", - заявив єпископ Гарі Ентвісл з міста Перт в Австралії.

 

Єрарх є одним з колишніх англікан, які хотіли б приєднатися до австралійського персонального ординаріяту. Недавно в Кумера на Золотому Узбережжі відбулася організаційна зустріч з питань створення на цьому континенті ординаріяту.

 

Єпископ Ентвісл говорить, що створене співтовариство має намір бути Вселенською Церквою, метою якої буде, як і метою Католицької Церкви, наближати людей до Бога. "Ми повинні позбавитися думки, що ми зацікавлені в збереженні якоїсь ідеальної форми англіканства. Ми тут для того, щоб залучати інших, аби пізнавали і любили Господа та об'єднувалися з Церквою. Нам залежить на цьому", - сказав єпископ Традиційної Англіканської Спільноти, зазначаючи, що від католиків їх буде відрізняти тільки інша форма Літургії.

 

Єпископ Ентвісл є одним з чотирьох колишніх діючих англіканських єпископів з Австралії і островів протоки Торреса, які 12 червня цього року мають прийняти священичі католицькі свячення. Цього дня мають так само висвятити англіканського єпископа з Японії, який, як очікується, приєднається до австралійсього ординаріяту.
Перший персональний ординаріят для англікан, які хочуть перейти до Католицької Церкви, Ватикан створив 15 січня цього року у Великобританії. Нова церковна структура дає англіканам змогу перейти до Католицької Церкви, зберігаючи їхні власні традиції.

 

Персональний австралійський ординаріят буде створений цього року до свята П'ятдесятниці.

 

За матеріалами КАІ