//

Національні збори Франції не дозволили одностатеві «шлюби»

Національні збори (нижня палата парламенту) Франції у вівторок проголосували проти легалізації одностатевих «шлюбів», повідомляють французькі ЗМІ.


Депутат-соціаліст Патрік Блош, що представив текст Нацзборам, пропонував парламентській більшості "наважитися", щоб разом з соціалістами поставити Францію "на новий етап правової рівності".


Близько десяти представників правлячої партії "Союз за народний рух" (UMP) погодилися допомогти соціалістам в боротьбі за «рівність», але більшість їх колег і центристів проголосували проти.


Всього за одностатеві «шлюби» проголосували 222 парламентарі, число противників склало 293.


"Ми проти гомофобії, але ми не хочемо псувати образ і призначення шлюбу, мета якого - захист найслабших, починаючи з жінки", - заявив депутат від правлячої партії "Союз за народний рух" Мішель Діфенбашер (Michel Diefenbacher).


При цьому багато депутатів соціалістів заявили, що повернуться до цього питання в разі перемоги на президентських виборах в 2012 році.


На сьогоднішній день одностатеві «шлюби» в Європі дозволені в Нідерландах, Бельгії, Іспанії, Норвегії, Швеції, Португалії і Ісландії.

 

Джерело: kp.ua