//

Національна експертна комісія з питань моралі разом з "Патріяршою Курією" УГКЦ виграли суд у газети «Блік»

У квітні цього року набуло чинності рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 25.12.2009 № 3/712 про відмову в задоволенні адміністративного позову в повному обсязі ТОВ «Фрі Медіа Україна ГмбХ» (газета «Блік»), яким рішення Національної комісії від 23.10.2008 № 4 визнано добросовісним та таким, що прийнято в межах повноважень встановлених Законом, повідомляє сайт Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

 

 

Як повідомлялося, греко-католики брали участь в судовій суперечці газети «Блік» і Національної експертної комісії з моралі. «Блік» оскаржував оцінку НЕК, дану деяким фото, які були розміщені в газеті, як порнографічним. Крім того, йшлося і про ображення віруючих, які побачили в газеті фотографію Римського Папи в оточенні розіпнутої жаби (на місці розсудливого розбійника) і фривольно одягненої красуні (на місці нерозкаяного розбійника).

 


Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 05.04.2011, відмовлено в задоволенні апеляційної скарги засновника газети «Блік» ТОВ «Фрі Медіа Україна ГмбХ» та головного редактора газети  Газубея О.В. до Національної комісії, 3-ої особи без самостійних вимог Керівний центр «Патріярша Курія» Української Греко-Католицької Церкви про визнання протиправним та скасування рішення Національної комісії від 23.10.2008 № 4. Постанова Окружного адміністративного суду м. Києва від 25.12.2009 № 3/712 про відмову в задоволенні адміністративного позову в повному обсязі ТОВ «Фрі Медіа Україна ГмбХ» (газета «Блік») залишено без змін.

 

Джерело: www.religion.in.ua