//

Наступна енцикліка буде про...

Під час своєї відпустки в резиденції Кастель-Гандольфо Бенедикт XVI працює не тільки над третьою частиною книги "Ісус з Назарету", а й над зверненням, що підсумовує Синод для Африки, та черговою енциклікою - про віру, - зазначає на шпальтах газети "Il Foglio" Паоло Родарі.


Бенедикт XVI вже написав енцикліку про любов (Deus Caritas est) та надію (Spe Salvi), а також християнське милосердя (Caritas in veritate), а в наступному році виповнюється двадцять років з моменту публікації Катехизму Католицької Церкви Блаженного Івана Павла II. На його думку, 11 жовтня 2012 року - двадцята річниця підписання Катехизму – в разі  швидкого завершення цієї енцикліці - можлива дати її підписання.


Родарі зазначає, що питання віри завжди було дуже важливим у житті кардинала  Йозефа Ратцінгера до його обрання на Папський Престол, він більше 23-ох років очолював Конгрегацію доктрини віри, у 1968 опублікував "Вступ до християнства" - збірник лекцій на тему апостольського віросповідання, а в 1985 році "Доповідь про стан віри" та ряд інших праць. Кардинал Ратцінгер говорив про віру та її зв'язок із сучасністю, про особливо актуальні виклики, які ставить перед Церквою сучасність.


Святіший Отець перебуватиме в резиденції Кастель-Гандольфо до кінця вересня. Він залишить резиденцію тільки на 18-21 серпня, щоб відправитись на Всесвітні Дні Молоді до Мадриду, 11 вересня в Анкону, на італійський Євхаристійний Конгрес і 22-25 вересня на офіційний візит до Німеччини (Берлін, Ерфурт, Фрайбург). У серпні Папа також прийматиме вірних на загальних аудієнціях, а в кінці серпня зустрінеться в Кастель-Гандольфо зі своїми колишніми студентами, так званими "Ratzinger Schülerkreis", щоб обговорити проблеми нової євангелізації.

 

За матеріалами wiara.pl