//

Настоятель Братства св. Пія Х вбачає в ініціативі Папи турботу про Церву

Єпископи Тісьє де Малере, Альфонсо де Галяретта і Річард Вільямсон обмінялись листами з настоятелем Братства св. Пія ХХ Бернаром Фелаєм. Вони закликають його не підписувати доктринальної преамбули і не приймати пропозиції Святого Престолу щодо персональної прелатури.


Як аргументи «проти» єпископи наводять факт ІІ Ватиканського Собору, після якого, як вони вважають, «влада Церкви відпала від католицької істини». Також вони звинувачують Папу Бенедикта ХVІ у суб’єктивізмі і вважають, що теперішнього настоятеля мають переконати висловлювання засновника Братства, Лефевра.


Десятьма днями пізніше Фелай скерував лист у відповідь, у якому детально розповідає про ситуацію, яка склалася в Братстві, і про бажання підтримати ініціативу Папи про возз’єднання.


«Папа дав нам зрозуміти, що турбота про те. Щоб урегулювати нашу ситуацію заради добра Церкви, міститься у самому серці його понтифікату», – пише настоятель Братства і наголошує, що для Папи Бенедикта ХVІ простіше було б не ставити цього питання, а залишити все, як є.


Своїх співбратів Фелай просить не перебільшувати помилок Собору, називаючи їх єресями, а концепцію єпископів називає «фаталістичною і людською»: «Ви бачите небезпеки, змови, труднощі, але вже не бачите допомоги Св. Духа»

 

За матеріалами presbyter.ru